Nezařazené

5 efektivních domácích prostředků na zácpu

Preventivní domácí lék na zácpu: jitrocel vejčitý

Semena jitrocele vejčitého se zvětšují v žaludku a střevech. To zvyšuje tlak na střevní stěnu, stimuluje střevo k práci a tím pomáhá proti zácpě. Pro aplikaci rozpusťte jednu lžíci semen ve sklenici vody, mléka, popřípadě cokoliv jiného chcete. Semena jsou bez chuti. Pak tuto směs vypijte. Po 12 až 24 hodinách by měla zácpa odeznít. Stejně tak jako psyllium mohou být použita chia semínka.
chia semena

Vitamínová bomba: šťáva z kysaného zelí

Šťáva ze zelí je považována za výborný domácí prostředek proti zácpě, protože obsahuje mnoho bakterií mléčného kvašení. Je vhodné šťávu používat také jako prevenci. Vypijte před snídaní nebo těsně před obědem 250 ml šťávy z kysaného zelí.

Špička proti zácpě: sušené švestky

Švestková šťáva nebo sušené švestky jsou osvědčený domácí prostředek pro zácpu. Stačí pít asi 250 mililitrů švestkové šťávy nebo jíst 100 gramů švestek. Po 12 až 24 hodinách by měla zácpa ustoupit.

miska švestek

Spasitel v nouzi: olivový olej

Pro akutní zácpu je prokázán následující recept: ráno a večer jedna lžíce čistého olivového oleje. Pokud chcete efekt využít velmi rychle, můžete do oleje přidat pečené papriky. Během několika hodin by se měl účinek projevit.

Podpora střevní flóry: léčivý jíl

Léčivý jíl by měl zajistit, aby se střevní flóra normalizovala a tak by měla působit proti zácpě. Smíchejte čajovou lžičku léčivého jílu s trochou vody a vezměte si tuto směs ráno na prázdný žaludek. Můžete to opakovat každý den. Pokud máte akutní zácpu, zvyšte množství až na pět lžic. Účinek by se měl objevit během dvanácti hodin.

Pokud máte pochybnosti, vyhledejte lékaře. Jestliže zácpa trvá déle než několik dní, nebo pokud se znovu objeví, měli byste se poradit s lékařem. To platí také, pokud domácí lék pouze zmírňuje zácpu, ale nevyřeší problém úplně, pak byste měli raději vyhledat lékařskou pomoc.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

You may also like...